Kijk ook eens op:

Wil Ik Berekenen

 

Alle informatie in een notendop

De hersenen

De hersenen bestaan uit drie delen. De hersenstam is het verlengde van, het ruggenmerg en ondersteunt de grote hersenen. Onder de grote hersenen liggen de kleine hersenen (cerebellum). Hoewel er in de hersenen veel sensibele neuronen eindigen en veel motorische neuronen beginnen, zijn de meeste neuronen in de hersenen schakelneuronen, die als taak hebben te selecteren, te verwerken en op te slaan.

Een van de belangrijkste functies van de hersenen is het onthouden van informatie die afkomstig is van de zintuigen. Later kan deze informatie worden herinnerd en gebruikt bij het nemen van een besluit.

De meeste bewuste hersenactiviteiten vinden plaats in het oppervlak van de hersenen, de hersenschors (cerebrale cortex). Sommige sensorische delen van de schors zijn betrokken bij de zintuiglijke waarneming, andere bij taal en spraak. Er zijn ook centra die het beginpunt van motorische banen vormen en bewegingen besturen. Tussen deze taal-, motorische en sensorische centra van de hersenschors liggen de associatieve schorsgebieden, die uit miljoenen onderling verbonden neuronen bestaan Ze zijn gerelateerd aan logisch denken, gevoelens en het nemen van beslissingen.

onderdelen van de hersenenDe kleine hersenen zijn net onder de grote hersenen verbonden met de hersenstam en hebben voornamelijk betrekking op motorische activiteiten. Hier worden signalen doorgeseind die onbewuste bewegingen in de spieren veroorzaken om houding en evenwicht te handhaven. Ze werken samen met de motorische centra van de hersenschors om de lichaamsbewegingen te coördineren.

De hersenstam zelf bevat een aantal verschillende structuren met allerlei functies, waarvan de. centra die longen, hart en bloedvaten besturen verreweg, het belangrijkst zijn. Andere fungeren als relaiszender voor signalen uit het ruggenmerg of de hersenzenuwen.

Een van de kleinste delen van de hersenstam, de hypothalamus, regelt de chemische en hormonale balans en de balans van de lichaamstemperatuur.

Bronnen

  • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl
  • http://www.menselijk-lichaam.com
  • http://www.medicinfo.nl

Reacties

 
#1 Jennie 18-04-2018 09:01
Thankѕ , I have just been searching for ino about this topic for ages and yours
is the greatest I have found out so far. But, what aboսt the conclusion? Are yoս positive concerning the
source?

My webpage; top gas grill: https://www.facebook.com/BestPropaneGrill/about/?ref=page_internal
Citeer