Kijk ook eens op:

Wil Ik Berekenen

 

Alle informatie in een notendop

Banga-lijst

Een banga-lijst is een term voor een lijst met namen van meisjes die makkelijk over te halen zijn voor seks. Het woord 'banga' is Surinaamse straattaal voor hoer of slet. De term banga-lijst is begin 2012 in de media gekomen doordat naar verluidt een meisje van 13 zelfmoord heeft gepleegd vanwege een banga-lijst.

De banga-lijst is mede dankzij de media veel populairder is geworden en is vooral populair onder jongeren. De banga-lijst bestaat vaak niet alleen uit namen, maar ook uit scoringskans. Zo wordt er aangegeven hoe makkelijk meisje makkelijk 'te scoren' is of hoe ze het makkelijkst over te halen is voor seks.

Via social media of email worden de banga-lijsten verstuurd en openbaargemaakt. Door de hype is het voor veel pubers stoer geworden om ook een banga-lijst op te stellen. Het is een middel geworden om populair te worden onder de jongens. De meeste banga-lijsten zijn daarom ook niet op waarheid gebaseerd.

Desalniettemin kunnen meisjes flink benadeeld worden door zo'n banga-lijst. Er wordt smaad en laster gepleegd en dat is strafbaar. Er wordt door de politie dan ook aangeraden om aangifte te doen wanneer je een banga-lijst hebt ontdekt.

Bronnen

  • www.wat-betekent.nl
  • www.ad.nl
  • www.vraaghetdepolitie.nl
  • www.bangalijst.nl

Reacties