Kijk ook eens op:

Wil Ik Berekenen

 

Alle informatie in een notendop

Halloween

Op 31 Oktober gaan vooral kinderen verkleed (als engel, duivel, heks, geest of zombie) naar buiten om in de avond Halloween te vieren. Ze gaan langs de deur en roepen “trick or treat” (een grap of wat lekkers). De jongeren en volwassen gaan vaak naar georganiseerde Halloween feesten. Ook worden huizen en tuinen verkleed met enge dingen, versieringen, lampionnen en pompoenen met uitgesneden gezichten.

Halloween, ook wel “all hallows eve” (allerheiligeavond) genoemd is een jaarlijks terug kerend feest dat uit Amerika is overgekomen. In eerste instantie waren het de Ieren die het feest meenamen naar Amerika. Het vindt plaats op 31 Oktober, dit is het einde van de Keltische kalender (oudejaarsavond).

Tijdens Halloween gaat iedereen verkleed de straat op, als eng karakter, maar ook worden huizen en tuinen versierd in dit thema. Vroeger droeg men maskers om boze geesten te verjagen, omdat werd gedacht de geesten van overledenen werden aangetrokken door de voedsel offers die werden gedaan.

De dag erna, op 1 November is het Allerheiligen, dit werd vroeger door de kelten gevierd als Samhain en door de Romeinen als Pomona dag. Op deze dag werden de heiligen herdacht, alle offers gebracht voor de afgelopen vruchtbare oogst en voor de naderende koude winter. Op 2 November werd opvolgend Allerzielen gevierd. Iedereen ging verkleed over straat om alle overledenen te eren.

Bronnen

  • www.beleven.org
  • www.halloween.nl
  • www.history.com

Reacties