Kijk ook eens op:

Wil Ik Berekenen

 

Alle informatie in een notendop

Nostradamus 2012

Nostradamus, geboren op 14 december 1503, praktiseerde de geneeskunde en stond er om bekend dat hij slachtoffers van de plaag in de streek rondom Montpellier met succes had behandeld. In 1534 trouwde Nostradamus met zijn eerste vrouw en had met haar twee kinderen. Kort daarop kostte de plaag het leven aan zijn hele familie en Nostradamus reisde de zes daarop volgende jaren door Europa. In 1554 vestigde Nostradamus zich in Salon, ook in Frankrijk, waar hij zijn tweede vrouw huwde en zes kinderen had.

In 1555, op de leeftijd van 52 jaar, schreef Nostradamus zijn eerste verzameling profetieën, een collectie van 100 ‘kwatrijnen’ die ook bekend staat als een ‘Centurie’ (een kwatrijn is een gedicht van vier regels). In 1564 werd Nostradamus aangesteld als de hofarts van Koning Karel IX. In de daaropvolgende jaren, tot aan zijn dood in 1566, schreef Nostradamus nog tien Centuriën met profetieën.

De voorspellingen zijn opgesteld in cryptisch taalgebruik. Hij deed dit waarschijnlijk om te voorkomen dat men dacht dat hij een magiër zou zijn. Hierdoor zijn er nog relatief veel verzen niet verklaard of volgens zijn aanhangers foutief geïnterpreteerd, dan wel is nooit definitief komen vast te staan of de verzen werkelijk voorspellend zijn. Sceptici beweren dat er geen sprake van voorspelling is, maar van inlegkunde: na afloop van een gebeurtenis wordt een bijpassend kwatrijn gevonden dat ongeveer overeenkomt met de gebeurtenis.

Vele voorspellingen van Nostradamus zouden al uit zijn gekomen, en het einde in 2012 was ook voorspeld. Al dacht men eerder dat het ging om het jaartal 2000. in 2012 zou een vuurrode lucht verschijnen, dat ons einde zou worden. Dit werd geïnterpreteerd door de onderzoekers als een derde wereldoorlog tussen de VS en China waarbij kernwapens ons einde zouden betekenen. Maar op dit moment denken ze dat het gaat om een brandende zon, als gevolg van het broeikaseffect of een botsende planeet, zoals planeet X of ook wel Nibiru genoemd.

Bronnen

  • www.skepsis.nl
  • mens-en-samenleving.infonu.nl
  • www.armageddon2019.nl
  • 2012nostradamus.com
  • www.crystalinks.com

Reacties